Dr. Petényi Ágnes Bőrgyógyász, kozmetológus Medicina Praxisház, Hévíz

Dr. Petényi Ágnes bőrgyógyász – kozmetológus

1984-ben végeztem a POTE Általános Orvostudományi Karán.
Bőrgyógyászat, kozmetológia, venerológia szakvizsgát a SOTE Bőrgyógyászati Klinikáján tettem 1990-ben.
Több év kórházi és szakrendelésen töltött idő után magánorvosként dolgozom. E mellett néhány évig a Pécsi Tudományegyetem óraadó tanára voltam.
Kozmetológia iránti érdeklődésem miatt több bőr fiatalító, ráncfeltöltő , botox és esztétikai visszér terápiás kurzuson szereztem képesítést.
Nyelvtudásom német és angol.

***

A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és ötven felett egyre gyorsabbá válik.A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges.

***

Loading...
  • Teljes körű bőrgyógyászati ellátás
  • Anyajegy szűrés, dermatoscopos vizsgálattal, digitális képi rögzítéssel
  • Bőrgyógyászati rákszűrés, melanóma szűrés
  • Jóindulatú növedékek eltávolítása szövetkímélő radiolaese eljárással
  • Orvosi kozmetológia /pattanásos bőr kezelése orvosi módszerekkel/
  • Arcfeszesítés bioszállal /FTC /
  • Bőrfiatalítás PRP, “Drakula terápiával”
  • Ráncfeltöltés, ajaknagyobbítás, ajakformálás stabilizált hyaluronsavval
  • Ránctalanítás botox-szal
  • Hónalji izzadás megszüntetése infiltrációs technikával

Arcfeszesítés bioszállal /Fine Thread Contour/

Alkalmas a bőrfeszesség minél további fenntartására fiatal arcbőr esetén, az idősebb, feszességét vesztett arcbőr mérsékelt megemelésére. Biokompatibilis szálak befűzése vékony tűvel történik ,fájdalom minimális. Ebédidős beavatkozásként elvégezhető, mellékhatás nem jellemző. A tűszúrások helyén apró bevérzés előfordulhat. Hatása 1.5-2 évig tart.

Dermatoszkópia

Kb.10 x nagyítást adó kézi eszköz, mellyel elsősorban a festékes anyajegyek vizsgálatát végezzük.
Lehetőséget nyújt a festékes bőrrák korai felismerésére. A dermatoszkópos kép digitális rögzítésével az esetleges változások figyelemmel kísérhetők.

Rejuvenatio

A rejuvenatio ,azaz bőrfiatalítás a szépségipar legújabb irányzata. A hyaluronsav kémiai keresztkötések nélküli ,ez által tökéletesen biokompatibilis változatának a bőr megfelelő rétegébe történő fecskendezése mikroinjekciózással.

Peeling

Bőrmegújító eljárás, melynek során hámlasztó anyagot viszünk fel a bőrre. Ennek hatására a kezelt területen új hámsejtek képződnek, a bőr üde, rózsás fiatalosabb lesz. Leggyakrabban a bőr öregedésével kapcsolatos elváltozásokra alkalmazzuk /pigment foltok, ráncok/, de zsíros akne-s bőrre is jótékony hatása van. A kezelést célszerű néhány héten át heti 1 alkalommal végezni. Csak napfény-szegény őszi, téli időszakban alkalmazható.

Bőrfiatalítás PRP, “Drakula terápia”

A legújabb bőr regeneráló módszer.
Saját vér felhasználásával vérlemezkékben, növekedési faktorokban gazdag vérsavó készül. A bőrbe juttatás injekcióval és mezoterápiás módszerekkel / pl. dermaroller/
történik. Érzéstelenítést alkalmazunk. A bejuttatott vérsavó szöveti regenerációt, kollagén és egyéb rostképződést, a bőr megfiatalodását eredményezi. A pozitív hatások 1-2 évig tartósak.Biztonságos, hatékony rejuvenációs terápia.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A korszerű és biztonságos, tartós,de idővel felszívódó ráncfeltöltő készítmények alkotóeleme a hyaluronsav, mely természetes összetevője a bőr kötőszövetének is. Nagy szerepet játszik a bőr hidratáltságában, feszessé tételében, mivel óriási vízmegkötő képességgel rendelkezik. Koncentrációja a kötőszövetben az idő múlásával csökken, így megindul a bőr öregedési folyamata. Ennek következménye a petyhüdt bőr, ráncok kialakulása. Ezt a folyamatot lassíthatjuk a hyluronsav alkalmazásával. A ráncfeltöltést csak képzett,nagy gyakorlattal rendelkező orvos végezheti.

Botox kezelés

Az arc felső harmadának /homlok és szemkörnyék/ ránctalanítása az A típusú Botulinum toxin mimikai izmokba való fecskendezésével. A hatóanyag az ideg-izom ingerület átvitelre hat. A kezelt izmok ellazulnak, a ráncok kisimulnak. A hatás már néhány nap múlva érzékelhető. 4-6 hónapig tart a kedvező esztétikai eredmény. A hatás elmúltával az izomfunkciók teljesen visszatérnek, azonban a mimikai ráncok szelídebbekké válnak. Csak megfelelő tudással és gyakorlattal rendelkező orvos végezheti a kezelést. Mértékletesen alkalmazva nem iktatunk ki minden mimikát, nem okoz a bulvár sajtó által terjesztett lárvaarcot.